125 qram marqarin 3 ədəd yumurta 1 su stəkanı şəkər tozu 2 su stəkanı un Yarım su stəkanı süd 1 paket vanil 1 paket qabartma tozuKrem ucun:Bir yarım su stəkanı süd 1 ədəd yumurtanın sarısı 1 şorba qaşığı düyü unu 1 çay stəkanı şəkər tozu 1 şorba qaşığı nişasta 2 ədəd çiyələkli krem şanti 2 su stəkanı soyuq süd l 10-12 ədəd dondurulmuş çiyələk Üstü üçün:2 ədəd çiyələkli krem şanti 2 su stəkanı soyuq süd 1 paket frambuazlı jele
Hazırlamaq qaydası:
Keks vəsaitlərini bir qabda mikserlə çırpın. Ürək şəklində bir keks qabını yağlayıp, xəmiri qəlibə boşaldın. Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcə sobada 30-35 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra qəlibdən çıxarıbeninə iki hissəyə bölün.
Krem üçün, südü bir qaba alın. Üzərinə yumurta sarısı, düyü unu, şəkər tozu və Nişastanı əlavə edib, tez-tez çırpıcı ilə çırpın. Daha sonra bir qazana boşaldıb davamlı qarışdıraraq pudinq konsistensiyasına gələnə qədər bişirin. Ocaqdan götürüb soyudun.
Krem şantiyi südlə çırpın və soyuyan kremaya yedirin. Keksin alt parçasını xidmət qabına aldıqdan sonra üzərinə kremin yarısını yayıb frambuazları yerləşdirin və keksin digər parçasını üzərinə bağlayın. Keksin üzərini və cəhətlərini qalan krem ilə örtün. Jöle paketin üzərindəki tərifə görə hazırlayın. Tortun üzərinə tökün və soyumağa buraxın.
Üzəri üçün isə çiyələkli krem şantini südlə çırpıb krem torbasına doldurun və ulduz uc istifadə edərək tortun üzərinə və ətrafına bəzəklər edin. Soyuducuda bir-iki saat gözlətdikdən sonra servis edin. Nus olsun!
Hörmətli ziyarətçi, Siz qeydiyyatdan keçməmiş istifadəçi kimi sayta daxil olmusunuz.
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.