Ərzaqlar: 1 stəkan un 1 stəkan + dörtdə bir stəkan şəkər tozu Yarım stəkan şəkərsiz kakao tozu Yarım çay qaşığı qabartma tozu Dörtdə bir çay qaşığı duz Dörtdə bir stəkan yumuşaq kərə yağı (otaq temperaturunda yumuşalmış) 2 iri yumurtanın ağı (otaq temperaturunda) 1 iri yumurta (otaq temperaturunda) Yarım stəkan az yağlı süd (tam yağlı da ola bilər) 2 çay qaşığı tez həll olunan espresso tozu (əlinizin altında yoxdursa, əlavə etməyə də bilərsiniz) Bir çay qaşığı yarım vanil ekstraktı Üçdə bir stəkan qoz ləpələri (qozun əvəzinə şokolad dənələrindən də istifadə edə bilərsiniz) Yağ əvəzliyici sprey və ya kərə yağı (formanı yağlamaq üçün) Şəkər kirşanı (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanma qaydası: Sobanı 180C-dək qızdırın. Unu və ondan sonra gələn 4 ərzaqı (undan duza qədər hamısını) dərin qabda qarışdırın . Sonra yağı, yumurta ağını və yumurtanı da əlavə edin. Mikserlə 1 dəqiqə ərzində aşağı sürətlə çalın. Daha sonra südü, espressonu və vanili əlavə edib eyni qayda ilə bir dəqiqə qarışdırın. Xəmirə qoz ləpələrini əlavə edib əvvəlcədən yağlanmış halqavari keks formasına tökün. Sobanın orta gözündə təqribən 35-40 dəqiqə bişirin (kibriti və ya kokteyl çubuğunu keksin ortasına batırdığınızda təmiz çıxırsa, keks hazırdır). Sobadan çıxartdıqdan sonra keks formada 10 dəqiqə soyumalıdır. Keksi formasından çıxartdıqdan sonra kənara qoyub tam soyumasını gözləyin. Süfrəyə verməkdən əvvəl keksin üstünə şəkər kirşanı səpin. Nuş Olsun!
Hörmətli ziyarətçi, Siz qeydiyyatdan keçməmiş istifadəçi kimi sayta daxil olmusunuz.
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.