13
iyul
İmsaqda tox tutan yeməklər - MARAQLI
"İmsaqda ağır yeməklər yerinə yüngül qidaların seçilməsi daha uyğundur. Pendir növləri, süd və süd məhsulları, yumurta kimi zülal məzmunu yüksək olan qidalar mədəni daha gec tərk etdiyi üçün toxluq müddətini uzadır. Ramazan ayında tez-tez yaşanan problemlərdən biri də qəbizlikdir.
İmsaqda və iftarda mütləq lifli qidalar istehlak edilməlidir. Qatıq, ayranın içərisindəki faydalı bakteriyalar bağırsaqların nizamlı işinə köməkçi olur. Çiy tərəvəz və meyvə istehlakına diqqət göstərilməlidir. Ərik, xurma kimi meyvələr bağırsaq işinə kömək edir. İmsaqda 2-3 ədəd qoz, 8-10 ədəd badam-fındıq yemək həm E vitamini ilə təmin edir, həm də toxluq yaradır.
Bol su için
İmsaqda və iftardan sonra yatana qədər olan müddətdə mütləq bol su istehlak edilməsi lazım olduğunu söylənilir. İftarda başlanğıc olaraq şorbanın ən uyğun qida olduğu bildirilir. Həmçinin "Şorbadan sonra pendir, zeytun, xurma və s. Qidalandıqdan sonra yeməyə 15-20 dəqiqə fasilə verilməlidir. Yeməklərin ara verilmədən sürətli bir şəkildə istehlak edilməsi qan şəkərinin çox sürətli yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Çalışın, zeytunyağlı yeməklər yeyin
Verilən fasilədən sonra ətli tərəvəz yeməyi, yarma plovu, düyü plovu, salat - zeytunyağlı tərəvəz yeməyi istehlak edilə bilər. Xüsusilə yağda qızartmadan, qovrulmadan hazırlanmış yeməklər istehlak edilməlidir. Çox edilən səhvlərdən biri iftarda turşulu içki istehlak etməkdir. Turşulu içkilər mədəyə zərər verir. Bu səbəblə turşulu içkilər yerinə ayran, az şəkərli limonat və ya meyvə şirəsindən istifadə oluna bilər.
İmsaqda və iftarda mütləq lifli qidalar istehlak edilməlidir. Qatıq, ayranın içərisindəki faydalı bakteriyalar bağırsaqların nizamlı işinə köməkçi olur. Çiy tərəvəz və meyvə istehlakına diqqət göstərilməlidir. Ərik, xurma kimi meyvələr bağırsaq işinə kömək edir. İmsaqda 2-3 ədəd qoz, 8-10 ədəd badam-fındıq yemək həm E vitamini ilə təmin edir, həm də toxluq yaradır.
Bol su için
İmsaqda və iftardan sonra yatana qədər olan müddətdə mütləq bol su istehlak edilməsi lazım olduğunu söylənilir. İftarda başlanğıc olaraq şorbanın ən uyğun qida olduğu bildirilir. Həmçinin "Şorbadan sonra pendir, zeytun, xurma və s. Qidalandıqdan sonra yeməyə 15-20 dəqiqə fasilə verilməlidir. Yeməklərin ara verilmədən sürətli bir şəkildə istehlak edilməsi qan şəkərinin çox sürətli yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Çalışın, zeytunyağlı yeməklər yeyin
Verilən fasilədən sonra ətli tərəvəz yeməyi, yarma plovu, düyü plovu, salat - zeytunyağlı tərəvəz yeməyi istehlak edilə bilər. Xüsusilə yağda qızartmadan, qovrulmadan hazırlanmış yeməklər istehlak edilməlidir. Çox edilən səhvlərdən biri iftarda turşulu içki istehlak etməkdir. Turşulu içkilər mədəyə zərər verir. Bu səbəblə turşulu içkilər yerinə ayran, az şəkərli limonat və ya meyvə şirəsindən istifadə oluna bilər.
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
| Müəllif - Be_Free, Baxılıb - 2500, Rəy sayı - 5 , Tarix: 13-07-2013, 16:01 |
Master911, NeJNaYa_ArzuwKA, Prenses Və Daha 1 Nəfər Bunu Bəyənir.
Oxşar Xəbərlər:
- Ramazanda orucun heç bu yönlərini bilirdinizmi?
- Ac qalmadan arıqlamağın 12 qızıl qaydası
- Səhər diqqət edilməsi lazım olan 3 qida
- Bu məsləhətlər oruc tutmağı asanlaşdıracaq
- Stresi aradan qaldıran qidalar
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
Naviqator
Populyar Xəbərlər
Online
İzləyicilər | (0): |
Ziyarətçilər | (67): |
Botlar | (2): |
Hal-hazırda saytda: 69 |
Xoş Gəlmisiz...(Son Qeydiyyat)
Facebookda biz
Reklam
Son Rəylər
-
Yazan: WilliamVodia
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: Raymondabali
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
Reklam
Sorğu
Azad olunmamış Azərbaycan
Xəbər Müəllifləri
Şərh Müəllifləri
|
Sayğac