Yumurta - 6 ədəd Şəkər tozu - 3 fincan soda - 1/3 ç.q Kakao - 4 xörək qaşığı, limon şirəsi - 1/2 xörək qaşığı, un - 2 fincan, dondurulmuş albalı - 200 qram qoz-fındıq - 1 fincan qati smetan (yağlılığı 35%) - 700 qram tünd şokolad - 1 plitka və ya şokalad sousu Hazırlanma qaydası:
Biskvit xəmir:
Yumurtanin sarısıni ağindan ayririq.Yumurtanin ağini möhkəm köpük olana qədər mikserlə qarişdiririq. Sonra 2 fincan şəkər tozu və yumurtanin sarisini əlavə edirik. sonra kakao əlavə edirik. Sonrakı mərhələlərində un və soda, limon şirəsi əlavə edin. Tavani yağlayib falqa kagizi qoyuruq.Daha sonra qarışıgı ora tökürük. 180 dərəcə istilikdə bişiririk.Biskvit bir saat bişirilir.
Krem üçün:
Smetanla 1 stəkan şəkər tozunu mikserde qarişdirib soyuducuda 10 dəqiqə gözlədirik ki krem berk olsun. Daha sonra biskviti ortadan 2 hissəyə bölüb ayiririq.Bir qatı Kremləyirik.Dondurulmuş albalı, qoz və findiği düzürük biskvitin arasina.
O biri hissəni isə kubik formasında doğrayıb,kremləyib təpə formasında öncədən kremlədiyimiz layın üstünə yığırıq.Üzərini hamar formada kremləyib əridilmiş şokaladla vəya şokalad sousu ilə gözəl bir gürüntü veririk.Təbii ki zövqə görə də bəzəmək olar.
Nuş olsun!
Hörmətli ziyarətçi, Siz qeydiyyatdan keçməmiş istifadəçi kimi sayta daxil olmusunuz.
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.