13
mart
Badamlı şirniyyat - Hazırlanması
Hazırlanma sürəsi: 10 dəqiqə,
Bişmə sürəsi: 12 dəqiqə,
Servis sürəsi: 24 saat
Bişmə sürəsi: 12 dəqiqə,
Servis sürəsi: 24 saat
Lazım olan ərzaqlar:
100 q / 3 yumurta,
50 q/2,5 yemək qaşığı toz şəkər,
110 q/ 6 yemək qaşığı badam tozu,
200 q/ 12 yemək qaşığı şəkər pudrası,
Rəngləndirmək üçün qida boyası və kakao
Hazırlanma qaydası:
Hazırlanma sürəsi olduqca qısa olduğu üçün və daha çox gözləmədən çalışmaq lazım olduğu üçün bütün ərzaqları çalışma dəzgahınıın üstündə hazırlamanız faydalı olacaqdır. Yumurta ağlarını mikserdə köpüklənənə qədər çalmaq lazımdır. Köpüklənəndən sonra şəkəri yavaş- yavaş əlavə edin. Beze qatılığında bir krem əldə edildiyində mikser ilə çalmağı buraxa bilərsiniz.
Digər tərəfdə isə şəkəri və badam ununu bir üyüdücüdə bir- birinə qarışana qədər üyüdün.
Əldə etdiyiniz bu qarışığı yumurta ağına qataraq qarışması üçün möhkəm qarışdırın. Bu əməliyyatı yerinə yetirərkən çox sürətli olmaq olmaz. Arzu edilərsə bu arada qida boyası da əlavə edilə bilər.
Yağlı kağız ilə örtülmüş nimçəyə yuvarlaq şəkildə 2 sm-lik aralıqlarla makaronları yerləşdirə bilərsiniz. Ən azından makaronların üzəri qabıq bağlaması üçün minimum 30 dəqiqə, maksimum 2 saat gözləməlisiniz.
Əvvəlcədən 150 dırıəcəyə qədər qızdırılmış fırında 10-12 dıəqiqə bişirmək lazımdır. Bişəndən sonra soyuması üçün tel izqara üzərinə yığmaq lazımdır.Tamamən soyuduqdan sonra makaronları yağlı kağızdan asan ayırmaq olar. Kağızdan qopması çətinlik törədirsə altına azacıq isti su tökmək lazımdır, lakin elə etmək lazımdır ki makaronlara su dəyməsin.
Hazırladığınız krem ilə makaronları bir- birinə yapışdırdıqdan sonra soyuducuda 24 saat saxlyın.Servis edərkən həm kremlər sərtləşmiş olacaq, həm də makaronlar ləzzətli olacaqdır.
Nuş olsun !
100 q / 3 yumurta,
50 q/2,5 yemək qaşığı toz şəkər,
110 q/ 6 yemək qaşığı badam tozu,
200 q/ 12 yemək qaşığı şəkər pudrası,
Rəngləndirmək üçün qida boyası və kakao
Hazırlanma qaydası:
Hazırlanma sürəsi olduqca qısa olduğu üçün və daha çox gözləmədən çalışmaq lazım olduğu üçün bütün ərzaqları çalışma dəzgahınıın üstündə hazırlamanız faydalı olacaqdır. Yumurta ağlarını mikserdə köpüklənənə qədər çalmaq lazımdır. Köpüklənəndən sonra şəkəri yavaş- yavaş əlavə edin. Beze qatılığında bir krem əldə edildiyində mikser ilə çalmağı buraxa bilərsiniz.
Digər tərəfdə isə şəkəri və badam ununu bir üyüdücüdə bir- birinə qarışana qədər üyüdün.
Əldə etdiyiniz bu qarışığı yumurta ağına qataraq qarışması üçün möhkəm qarışdırın. Bu əməliyyatı yerinə yetirərkən çox sürətli olmaq olmaz. Arzu edilərsə bu arada qida boyası da əlavə edilə bilər.
Yağlı kağız ilə örtülmüş nimçəyə yuvarlaq şəkildə 2 sm-lik aralıqlarla makaronları yerləşdirə bilərsiniz. Ən azından makaronların üzəri qabıq bağlaması üçün minimum 30 dəqiqə, maksimum 2 saat gözləməlisiniz.
Əvvəlcədən 150 dırıəcəyə qədər qızdırılmış fırında 10-12 dıəqiqə bişirmək lazımdır. Bişəndən sonra soyuması üçün tel izqara üzərinə yığmaq lazımdır.Tamamən soyuduqdan sonra makaronları yağlı kağızdan asan ayırmaq olar. Kağızdan qopması çətinlik törədirsə altına azacıq isti su tökmək lazımdır, lakin elə etmək lazımdır ki makaronlara su dəyməsin.
Hazırladığınız krem ilə makaronları bir- birinə yapışdırdıqdan sonra soyuducuda 24 saat saxlyın.Servis edərkən həm kremlər sərtləşmiş olacaq, həm də makaronlar ləzzətli olacaqdır.
Nuş olsun !
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
| Müəllif - Afrodita, Baxılıb - 2776, Rəy sayı - 2 , Tarix: 13-03-2014, 11:00 |
Afrodita, 1O OO OO1 Və A happy life Bunu Bəyənir.
Oxşar Xəbərlər:
- "Ad günü" tortu
- Röya tortu `[Hazırlanması]
- Rosalia tortu - [Hazırlanması]
- Vişnəli muffin [Hazırlanması]
- Almalı strudel
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
Naviqator
Populyar Xəbərlər
Online
İzləyicilər | (0): |
Ziyarətçilər | (60): |
Botlar | (2): |
Hal-hazırda saytda: 62 |
Xoş Gəlmisiz...(Son Qeydiyyat)
Facebookda biz
Reklam
Son Rəylər
-
Yazan: WilliamVodia
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: Raymondabali
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
Reklam
Sorğu
Azad olunmamış Azərbaycan
Xəbər Müəllifləri
Şərh Müəllifləri
|
Sayğac