Azərbaycan mətbəxin sevirəm, amma bizim mətbəxin yeməyləri çoox yağlı olur, ona görə hərdən məcbur oluram özümə özüm nəsə hazırlayım, həm çəkim çoxalmasın, həm gələcəkdə lazım olacaq deyə=) Vobşe nə pişirsəm fərq etməz, gərəy özüm gedəm mağazadan özüm seçəm yeməyin içinə əlavə olunanları..))
Deməli bizə nə lazımdı:
2 orta ölçüdə badımcan,
6-7 ortda ölçüdə təzə kartoşka,
8 dənə balaca ölçüdə toyuğ əti
2 dənə bolgar bibəri,
2 dənə orta boyda soğan,
göyərti: şüüt,
4 dənə sarmısaq dilimi,
1 xörəy qaşığı limon soku.
Əliv yağı.. istəsəniz başqa yağdanda istifadə edə bilərsiniz..
Bu arada hamını kuxnadan qovuruq.. mahnını qoşuruq, lazım olan hər şeyi stolun üstünə yığırıq, saçımızı yığırıq, dırnağımız varsa əlcəy taxırıq, elə hazırlaşırıq ki guya tv-dəyik =) Bir şeyi ki ürəydən edirsən o həmişə yaxşı alınacaq elədə pişirdiyin xörəyi ürəydən pişirirsənsə dadlı alınır =)
Hazırlanma qaydası:
Badımcanın qabığın soyub, kubik formasında doğrayırıq və duz vururuq, 7 dəqiqə gözləyirik ki duzda qalsın acılığı getsin.
Kartoşkanıda kubik formasında doğrayırıq sonra yağda qızardırıq (ayrıca qoyuruq qızarmış kartoşkanı bi kənara)
Toyuq ətin soğanla birgə qızardırıq.. onuda başqa bir qaba qoyuruq..
Badımcanlarıda xırda uzunsov doğranılmış bibərlərlə birgə qızardırıq.. qızardandan sonra əzilmiş sarmısağı tökürük və 5 dəqiqə yenə qızardırıq..
Sonra badımcanla əti bir yerə tökürük..
Daha sonra limon sokun və doğranmış şüütü tökürük .. hazır yeməyin ağzın örtüb qoyuruq 5 dəqiqə qalsın..
Şam yeməyi "assorti" hazırdı.. Nuş olsun! =)
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
- İspan omletinin hazırlanma qaydası
- Panço Tortu [ Hazırlanması]
- Çiçək börəyi - Hazırlanması
- Lahmacun [Hazırlanması]
- Mayalı Bulka...
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
-
Yazan: WilliamVodia
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: Raymondabali
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
|