24
may
Su Böreyi [Hazırlanması]
Xəmiri
8 st un
5 yumurta
1 ç.q duz
1su fincanından daha az su
İç
500 q pendir
cəfəri (istəyə görə)
10-12 x.q. duru yağ
Bişirmək üçün
4-5 x.q. duru yağ
Xəmiləri islatmaq üçün
3 l qaynar su
1 ç.q. duz
2 x.q. yağ
3 l soyuq su
Hazırlanması
Xəmir üçün olan ərzaqları bir qaba boşaldın.
Qarışdırın, az-az su əlavə edərək yoğurun. Elastik xəmir alınmalıdır.
Xəmirdən 10-11 kündə tutun.
Diametri təxminən 40 sm olan listi 2-3 x.q. duru yağla yağlayın.
Birinci xəmiri listin ölçüsünə görə yayın. Liste qoyun. Üstünə 2 x.q. yağ gəzdirin.
Kündənin birini də ayırıb kənara qoyun (su böreyinin xəmirləri suda istadilir, yalnız altdakı və üstdəki yuxalar istisnadır).
Bir qaba soyuq su və az yağ tökün və xəmirləri cox az isladın..
İsladılmış xəmirləri listə duzun ve əlinizlə duzəldin.
Sonra üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Soram yenə isladilmış xəmir ve pendir belə duz 10 və ya 12 qat duzəldin..
Sonra ayırıb kənara qoyduğunuz kündəni yayıb islatmadan ustunə çəkin çəkdikdən soram ustunə 1dene yumurtanın sarisini və cox az çörək ot əlavə edin,daha sora böreyi 150 dərəcədə isdilmiş sobaya qoyun,25 30 dəqiqədən soram çixardıb nuş edə bilərsiz...
...Nuş olsun...
8 st un
5 yumurta
1 ç.q duz
1su fincanından daha az su
İç
500 q pendir
cəfəri (istəyə görə)
10-12 x.q. duru yağ
Bişirmək üçün
4-5 x.q. duru yağ
Xəmiləri islatmaq üçün
3 l qaynar su
1 ç.q. duz
2 x.q. yağ
3 l soyuq su
Hazırlanması
Xəmir üçün olan ərzaqları bir qaba boşaldın.
Qarışdırın, az-az su əlavə edərək yoğurun. Elastik xəmir alınmalıdır.
Xəmirdən 10-11 kündə tutun.
Diametri təxminən 40 sm olan listi 2-3 x.q. duru yağla yağlayın.
Birinci xəmiri listin ölçüsünə görə yayın. Liste qoyun. Üstünə 2 x.q. yağ gəzdirin.
Kündənin birini də ayırıb kənara qoyun (su böreyinin xəmirləri suda istadilir, yalnız altdakı və üstdəki yuxalar istisnadır).
Bir qaba soyuq su və az yağ tökün və xəmirləri cox az isladın..
İsladılmış xəmirləri listə duzun ve əlinizlə duzəldin.
Sonra üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
Soram yenə isladilmış xəmir ve pendir belə duz 10 və ya 12 qat duzəldin..
Sonra ayırıb kənara qoyduğunuz kündəni yayıb islatmadan ustunə çəkin çəkdikdən soram ustunə 1dene yumurtanın sarisini və cox az çörək ot əlavə edin,daha sora böreyi 150 dərəcədə isdilmiş sobaya qoyun,25 30 dəqiqədən soram çixardıb nuş edə bilərsiz...
...Nuş olsun...
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
| Müəllif - Anivle Moreno, Baxılıb - 11968, Rəy sayı - 10 , Tarix: 24-05-2013, 17:30 |
PeSSiMiST_MiwKa, Master, Merlin Və 5 Başqa Bunu Bəyənir.
Oxşar Xəbərlər:
- Limonlu şirin çörəklər [hazırlanması]
- Lahmacun [Hazırlanması]
- Siqara börəyi
- Almalı strudel
- Pendirli hörük
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
Naviqator
Populyar Xəbərlər
Online
İzləyicilər | (0): |
Ziyarətçilər | (50): |
Botlar | (1): |
Hal-hazırda saytda: 51 |
Xoş Gəlmisiz...(Son Qeydiyyat)
Facebookda biz
Reklam
Son Rəylər
-
Yazan: WilliamVodia
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: Raymondabali
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
-
Yazan: ZaineaBus
Reklam
Sorğu
Azad olunmamış Azərbaycan
Xəbər Müəllifləri
Şərh Müəllifləri
|
Sayğac