03
fevral
Şokoladlı sırnik
Tərkibi:
Şokoladlı xəmir:
1 fincan süd
125 q kərə yağı
3 dolu ç.q. kakao
50 q tünd şokolad
130 q şəkər tozu
3 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın ağı
280 q un
1 dolu ç.q. qabartma tozu
Kəsmikli iç:
750 q kəsmik
150 q şəkər tozu
50 q kərə yağı
1 x.q. un
1 x.q. nişasta
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın ağı
1 ç.q. vanil ekstraktı və ya vanilli şəkər
Qlazur:
200 q şokolad
50-100 ml qaymaq
50 q kərə yağı
* 1 fincan - 240 ml
dördbucaqlı forma (25x30 sm)
Şokoladlı xəmir:
Qazana süd tökün, yağı hissələrə bölüb içinə atın, kakao, doğranmış şokolad, şəkər tozu əlavə edin. Vam ocağın üstünə qoyun, eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın, amma qaynatmayın. Ocaqdan götürüb soyudun. Yumurta sarılarını, qabartma tozu ilə birlikdə ələnmiş un əlavə edin. Lap sonda çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin.
Kəsmikli iç:
Kəsmiyi blenderdən şəkər tozu ilə keçirin, yumurta sarılarını, un, nişasta, yumşaldılmış kərə yağı əlavə edib çalın. Lap sonda ayrıca çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin.
Siniyə xəmirin 1/3-ni döşəyin. Çay qaşığı ilə kəsmikli içdən götürüb üstünə qoyun (yanaşı təpəciklər kimi). Üzərinə bir az şokoladlı xəmir tökün, sonra yenə kəsmikli içdən əvvəlki kimi düzün. Bu qayda ilə xəmir və iç qurtaranadək onları siniyə yerləşdirin.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın aşağı gözünə içinə qaynar su tökülmüş sini qoyun. Orta gözə isə sırnikin olduğu sinini.
Sırnikin bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın. Bişdikdən sonra sobanı söndürün, qapağını yarıaçıq qoyun, sırniki içində 20 dəqiqə saxlayın.
Şokoladlı pomada hazırlayıb soyumuş sırnikin üzərinə çəkin. Soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Şokoladlı xəmir:
1 fincan süd
125 q kərə yağı
3 dolu ç.q. kakao
50 q tünd şokolad
130 q şəkər tozu
3 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın ağı
280 q un
1 dolu ç.q. qabartma tozu
Kəsmikli iç:
750 q kəsmik
150 q şəkər tozu
50 q kərə yağı
1 x.q. un
1 x.q. nişasta
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın ağı
1 ç.q. vanil ekstraktı və ya vanilli şəkər
Qlazur:
200 q şokolad
50-100 ml qaymaq
50 q kərə yağı
* 1 fincan - 240 ml
dördbucaqlı forma (25x30 sm)
Şokoladlı xəmir:
Qazana süd tökün, yağı hissələrə bölüb içinə atın, kakao, doğranmış şokolad, şəkər tozu əlavə edin. Vam ocağın üstünə qoyun, eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın, amma qaynatmayın. Ocaqdan götürüb soyudun. Yumurta sarılarını, qabartma tozu ilə birlikdə ələnmiş un əlavə edin. Lap sonda çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin.
Kəsmikli iç:
Kəsmiyi blenderdən şəkər tozu ilə keçirin, yumurta sarılarını, un, nişasta, yumşaldılmış kərə yağı əlavə edib çalın. Lap sonda ayrıca çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin.
Siniyə xəmirin 1/3-ni döşəyin. Çay qaşığı ilə kəsmikli içdən götürüb üstünə qoyun (yanaşı təpəciklər kimi). Üzərinə bir az şokoladlı xəmir tökün, sonra yenə kəsmikli içdən əvvəlki kimi düzün. Bu qayda ilə xəmir və iç qurtaranadək onları siniyə yerləşdirin.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın aşağı gözünə içinə qaynar su tökülmüş sini qoyun. Orta gözə isə sırnikin olduğu sinini.
Sırnikin bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın. Bişdikdən sonra sobanı söndürün, qapağını yarıaçıq qoyun, sırniki içində 20 dəqiqə saxlayın.
Şokoladlı pomada hazırlayıb soyumuş sırnikin üzərinə çəkin. Soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
| Müəllif - Afrodita, Baxılıb - 2364, Rəy sayı - 5 , Tarix: 3-02-2014, 16:03 |
Oxşar Xəbərlər:
- "Ad günü" tortu
- Çəhrayı qartopu
- Şokoladlı-fıstıqlı tort
- Qaymaqlı tort - Hazırlanması
- Ağlayan Tort - Hazırlanması
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
Naviqator
Populyar Xəbərlər
Online
İzləyicilər | (0): |
Ziyarətçilər | (102): |
Botlar | (1): |
Hal-hazırda saytda: 103 |
Xoş Gəlmisiz...(Son Qeydiyyat)
Facebookda biz
Reklam
Son Rəylər
Reklam
Sorğu
Azad olunmamış Azərbaycan
Xəbər Müəllifləri
Şərh Müəllifləri
|
Sayğac