22
mart
Ac qalmadan arıqlamağın 12 qızıl qaydası
Ac qalmadan, yeyərək zəifləmək və sağlamlığı qoruyub saxlamaq mümkündür?" deyə düşünürsünüzsə, 12 qızıl qayda ilə sabit çəkinizi təmin edə bilərsiniz. Bununla da həddindən artıq çəki və sağlamlıq riskini azaltmış olarsınız.
Medicana İnternational Ankara Xəstəxanasının mütəxəssisi dietoloqu Müge Özturna, pəhriz saxlayarkən 12 qızıl qaydaya diqqət etməli olduğunu deyib.
1) Hər zaman eyni qidaların istehlak edilməməsi və fərqli qida qruplarının gün ərzində istehlakına diqqət göstərilməsi vurğulanır.
2) İstehlak edilən qidaların yağ miqdarının azaldılması, salatlara və yeməklərə yağlı souslar, ketçup və mayonez əlavə etmək yerinə quru meyvə, sirkə və limon əlavə edilməsi təklif edilir.
3) Özturnanın verdiyi məlumata görə, alış-verişdə aşağı kalorili, aşağı qlisemik indeksli olan qidalara üstünlük vermək lazımdır.
4) Yemək xidmətinin kiçik boşqablarla edilməsi və istehlak ediləcək qidaların göz önündə saxlayacaq şəkildə boşqablara qoyulması tövsiyə edilir.
5) Yeməklərinizə xiyar, pomidor kimi tərəvəzlərin əlavə edilməsi də daha doyurucu olar.
6) Əsas yeməklərdə istehlak edilən qida miqdarının yarı-yarıya azaldılması, bu qidaların yerinə salat və tərəvəzlərin miqdarının artırılması məsləhət olunur.
7) Tez-tez məşq etmək laımzdır.
8) Fast-food istehlakından qaçınılması, ketçup-mayonez kimi souslar yerinə yeməyə pomidor və göyərti əlavə edilməsi məsləhət görülür.
9) Harada olmağından asılı olmayaraq, qidalanma proqramını pozmamaq lazımdır.
10) Yeməklərlə bağlı davamlı olaraq planlar edilməməsi də sağlam qalmaq üçün əhəmiyyətli nöqtələrdən biridir.
11) Gün boyu bol su istehlak etmək, xüsusilə, yeməklərdən əvvəl 1-2 stəkan su içilməsinə diqqət göstərmək lazımdır.
12) Mətbəxdə saatlarla qalmaq da məsləhət görülmür.
Medicana İnternational Ankara Xəstəxanasının mütəxəssisi dietoloqu Müge Özturna, pəhriz saxlayarkən 12 qızıl qaydaya diqqət etməli olduğunu deyib.
1) Hər zaman eyni qidaların istehlak edilməməsi və fərqli qida qruplarının gün ərzində istehlakına diqqət göstərilməsi vurğulanır.
2) İstehlak edilən qidaların yağ miqdarının azaldılması, salatlara və yeməklərə yağlı souslar, ketçup və mayonez əlavə etmək yerinə quru meyvə, sirkə və limon əlavə edilməsi təklif edilir.
3) Özturnanın verdiyi məlumata görə, alış-verişdə aşağı kalorili, aşağı qlisemik indeksli olan qidalara üstünlük vermək lazımdır.
4) Yemək xidmətinin kiçik boşqablarla edilməsi və istehlak ediləcək qidaların göz önündə saxlayacaq şəkildə boşqablara qoyulması tövsiyə edilir.
5) Yeməklərinizə xiyar, pomidor kimi tərəvəzlərin əlavə edilməsi də daha doyurucu olar.
6) Əsas yeməklərdə istehlak edilən qida miqdarının yarı-yarıya azaldılması, bu qidaların yerinə salat və tərəvəzlərin miqdarının artırılması məsləhət olunur.
7) Tez-tez məşq etmək laımzdır.
8) Fast-food istehlakından qaçınılması, ketçup-mayonez kimi souslar yerinə yeməyə pomidor və göyərti əlavə edilməsi məsləhət görülür.
9) Harada olmağından asılı olmayaraq, qidalanma proqramını pozmamaq lazımdır.
10) Yeməklərlə bağlı davamlı olaraq planlar edilməməsi də sağlam qalmaq üçün əhəmiyyətli nöqtələrdən biridir.
11) Gün boyu bol su istehlak etmək, xüsusilə, yeməklərdən əvvəl 1-2 stəkan su içilməsinə diqqət göstərmək lazımdır.
12) Mətbəxdə saatlarla qalmaq da məsləhət görülmür.
Biz Sizə qeydiyyatdan keçməyi və ya öz adınz ilə sayta daxil olmağı məsləhət görürük.
Oxşar Xəbərlər:
- İmsaqda tox tutan yeməklər - MARAQLI
- Az yağlı süd və süd məhsulları insultdan qoruyur
- Duzun qadın gözəlliyinə faydası [Maraqlı]
- Səhər diqqət edilməsi lazım olan 3 qida
- Yediyimiz ən zərərli qidalar - SİYAHI
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Forumda son mövzu | Baxış | Cavab | Müəllif | Sonuncu |
Naviqator
Populyar Xəbərlər
Online
İzləyicilər | (0): |
Ziyarətçilər | (39): |
Botlar | (2): |
Hal-hazırda saytda: 41 |
Xoş Gəlmisiz...(Son Qeydiyyat)
Facebookda biz
Reklam
Son Rəylər
Reklam
Sorğu
Azad olunmamış Azərbaycan
Xəbər Müəllifləri
Şərh Müəllifləri
|
Sayğac